Ed van der Horst - Uitvoerder

We gaan een stukje terug in de tijd: in 1989 begon ik bij Voorbij Groep in Wilnis. Hier was ik werkzaam in het schuimbeton en reisde ik veel naar Londen. Wanneer er geen werk was daar, ging ik terug naar Nederland. Bij de afdeling Funderingstechniek was een tekort en werd ik in overleg ingepland om als hulp (3e man) mee te werken. Dat vond ik prachtig en eenmaal definitief terug in Nederland heb ik gevraagd om te mogen blijven bij deze afdeling. Vervolgens ben ik door de jaren van heier, heibaas en uiteindelijk uitvoerder geworden. Dit was destijds een mooie stap voor mij. Ik ben bij Voorbij als uitvoerder werkzaam geweest tot 2005. Na een periode van ongeveer 13 jaar ervaringen in andere keukens opgedaan te hebben, ben ik weer terug op het oude nest.

Terugkomen bij Voorbij voelde voor mij erg vertrouwd aan. De oprechte interesse in elkaar is groot en je praat gemakkelijk met iedereen. Dit is altijd al zo geweest. Er zijn geen aparte eilandjes, wat het samenwerken laagdrempelig maakt en de werksfeer erg prettig. Het uitvoerdersteam is de laatste jaren gegroeid en nog steeds fungeren wij als een echt team. We staan er voor elkaar en maken samen mooie projecten. Dit is mooi om te zien.

Inmiddels ben ik al een ‘oude rot’ in het vak, want ik zit er al 31 jaar in! Ik vind het ontzettend leuk om de nieuwe generatie het vak van uitvoerder te leren. Zo loopt er nu ook een jonge collega met mij mee. Ik zeg altijd maar zo: in de heiwereld ben je heel snel uit óf je blijft er voor altijd in. In mijn geval is dit tot mijn pensioen!

Word jij onze nieuwe uitvoerder?

Onze vacature