Y Towers

Na de A'DAM Toren en Woontoren 1, is nu ook Congreshotel Maritim in Overhoeks aan de beurt. In april 2017 heeft Voorbij Funderingstechniek definitief opdracht gekregen van Züblin voor het funderingswerk van de Y Towers (of wel Congreshotel Maritim) aan het IJ in Amsterdam.

In juni 2017 is Voorbij Funderingstechniek begonnen met het plaatsen van damwanden op het terrein in Overhoeks. Er is besloten om te werken met Silent Pilers, zodat het drukken van de stalen damwanden zo trillingsvrij en geluidsarm mogelijk kon gebeuren. In december 2017 zijn we begonnen met het heien van 1200 Voton prefab palen en Voton koppelpalen. Voor dit project heeft Voorbij FT geluidswerende mantels ontwikkeld, zodat ook het heien voor zo min mogelijk geluidsoverlast zal zorgen.

Het hotel krijgt ongeveer 579 kamers en biedt daarnaast ruimte aan congressen en enkele commerciële functies. Met haar congreszalen biedt Maritim Amsterdam ruimte aan ongeveer 5.000 congresbezoekers. Daarnaast wordt het hotel voorzien van een skybar met prachtig uitzicht en een unieke wellness- en fitnessruimte. Het hotel krijgt, net als de nieuwe woontoren, een prominente plek op de Strip in Overhoeks.

Naar verwachting wordt het gebouw opgeleverd in 2020.

Stuur project door