Woontorens Boston & Seattle

Op de Wilhelminapier in Rotterdam worden twee woontorens gebouwd; Boston & Seattle. Deze 70 meter hoge torens bestaan uit koop- en huurappartementen, winkels en horeca en een ondergrondse parkeergarage. In de zomer van 2014 begon Voorbij Funderingstechniek met het plaatsen van de bouwkuip en de prefab palen.

Voorbij Funderingstechniek plaatst de bouwkuip voor Boston & Seattle bestaande uit 400 strekkende meter stalen damwand inclusief stempeling. De gemiddelde damwandplanklengte is 22 meter. Daarnaast worden 780 stuks prefab palen van 22 tot 26 meter lang in de grond geheid. De betonnen palen hebben een schachtmaat van 350x350 en 450x450 mm.

Boston & Seattle wordt naast het Nieuwe Luxor Theater en De Rotterdam gerealiseerd. De twee woontorens worden 23 verdiepingen hoog met 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m┬▓ voor winkels en horeca. Op de begane grond komen priv├ęparkeerplaatsen voor bewoners en een ondergrondse tweelaagse openbare parkeergarage.

VOF Pier III, een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars, opereert als opdrachtgever voor Boston & Seattle. Zij hebben J.P. van Eesteren gecontracteerd voor de bouw. Het ontwerp voldoet aan de BREEAM-NL Very Good eisen.

Naar verwachting wordt het hoogste punt van woontorens Boston & Seattle eind 2016 bereikt. De oplevering staat gepland in begin 2017.

Stuur project door