Sigma Coatings

Sigma Coatings

Projectinformatie

Project Sigma Coatings
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Koopmans
Jaar 2019-2020

Eind mei 2019 is Voorbij Funderingstechniek gestart op project Sigma op het terrein van de voormalige verffabriek aan de Cruquiusweg in Amsterdam. Hier worden 9 koopwoningen en 68 appartementen gebouwd. In de oude monumentale verffabriek wordt nog eens ca. 1.800 m2 bedrijfsruimte gecreëerd. Het project bestaat uit 3 bouwdelen, namelijk deel E, F en C.

Damwand

Op 28 mei is de Etec machine (kraan 40) aangevoerd om op bouwdeel C te starten met het aanbrengen van de damwanden. Er is een tijdelijke, traditionele damwandkuip aangebracht, inclusief een tijdelijk stempelraam. Het stempelraam wordt in onze eigen lashal geproduceerd en op locatie aangebracht. Voor het verwijderen van de damwanden worden de planken over de kuip te kunnen trekken, dit zal plaatsvinden in week 40/41 van 2019. 

Prefab palen

Op woensdag 29 mei is er een 2e machine op de Cruquiusweg aangevoerd om in alle 3 de bouwdelen prefab palen te heien. Onze ploeg heeft op 3 juni 2019 een technische paal geheid in bouwdeel E. Onze Sumitomo kraan met een Junttan hamer, zal in totaal 299 prefab palen heien voor het project. De prefab palen variëren in lengte.  Al met al is dit een mooi project met verschillende funderingstechnieken.

 

Bekijk ook onze andere projecten!

Klik hier