SAA - A9/A10/A1/A6

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Dit om de regio beter bereikbaar te maken. Ten behoeve van deze weguitbreiding verzorgt Voorbij Funderingstechniek alle funderingswerkzaamheden voor een grote hoeveelheid kunstwerken.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert bouwcombinatie SAAone, een samenwerking tussen VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF, de weguitbreiding Schiphol - Amsterdam – Almere (SAA). Het project bestaat o.a. uit wegverbredingen, de vernieuwing van knooppunten, viaducten, een nieuw aquaduct, een nieuwe tunnel en een nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor ongeveer zestig van deze kunstwerken installeert Voorbij Funderingstechniek:

  • Prefab palen (meer dan 15.000 m3)
  • Stalen damwand inclusief stempelingen en verankeringen
  • Stalen open buispalen

Voorbij Funderingstechniek is in 2014 gestart met haar werkzaamheden. In oktober is een deel in de nacht en in het weekend uitgevoerd. Op een nacht is de weg zelfs een paar uur afgesloten, zodat de kraan de A1 kon oversteken.

Volgens planning wordt SAA in 2020 opgeleverd wat moet resulteren in een betere verkeersdoorstroming en een verbeterde leefomgeving. Voorbij Funderingstechniek zal tot 2016 werkzaam zijn op dit project.

Stuur project door