Q Residences

Het project

Voorbij Funderingstechniek heeft in opdracht van JP van Eesteren de funderingstechnieken aangebracht t.b.v. de realisatie van de nieuw te bouwen woontoren aan de Buitenveldertselaan. Dit is een woontoren van 75 meter hoog en een naastgelegen woongebouw van 35 meter hoog.

Onze werkzaamheden

VSP combinatiepaal

In september 2019 is VFT gestart met het aanbrengen van in totaal 397 VSP combinatiepalen. De toegepaste diameters zijn Ø560 en Ø457mm met inboordieptes die variëren tussen de 24,5 en 28,0 meter. De boorwerkzaamheden zijn eind 2019 afgerond.

Damwand

In november 2019 zijn de damwanden aangebracht  voor de aan te brengen bouwkuip t.b.v. de onderliggende parkeerkelder met planklengtes die variëren tussen de 19,0 en 23,0 meter. Om het risico te verkleinen dat de damwand uit het slot loopt zijn slotverklikkers toegepast.

Buispalen

Ten behoeve van een torenkraanfundatie waarop de torenkraan zal worden geplaatst (welke zorgt voor de verdere bouw van de woontoren) heeft VFT een viertal buispalen Ø813mm Aangebracht. Deze zijn trillend op diepte gebracht en hebben een lengte van ca. 24 meter. Daarnaast zijn er op twee locaties nog een viertal buispalen Ø711mm met een lengte van 23,3 meter trillend aangebracht ten behoeve van de afstempellocaties voor een 450tons telekraan voor het opbouwen van de torenkranen en het afstempelen van overig materieel langs de bouwkuip.

Zelfborende groutankers

In 2020 is begonnen met het aanbrengen van de eerste laag zelfborende groutankers nadat de eerste ontgravingsslag was voltooid. In totaal waren dit 67 anker Ø82,5 met een lengte variërend tussen de 20,0 en 29,5 meter. Hierna is de bouwkuip verder ontgraven en is de tweede laag zelfborende groutankers aangebracht. In totaal zijn dit nog eens 25 ankers.

Laswerk

Naast het afspannen van de zelfborende groutankers zijn tevens de gordingen aangebracht door onze eigen lassers.

De funderingswerkzaamheden zijn in maart 2020 afgerond.

Damwand zetten

Bekijk onze andere projecten

Stuur project door