Overhoeks - Woontoren 1

Langs de oever van het IJ op het voormalig Shell Research-terrein in Amsterdam Noord verrijst de nieuwe stadswijk Overhoeks. In het gebied tegenover Amsterdam Centraal komen woningen, kantoren en diverse horeca- en culturele voorzieningen. Vanaf 2014 voert Voorbij Funderingstechniek hiervoor diverse werkzaamheden uit, waaronder de installatie van damwand en prefab palen. Een aantal prefab palen hebben een lengte van wel 65,5 meter en zijn daarmee de langste palen ooit toegepast.

Woontoren 1

Voor de 75 meter hoge woontoren schuin achter A'DAM zal Voorbij Funderingstechniek in opdracht van BAM Woningbouw werkzaamheden verrichten.

Voorbij start in december 2014 met de installatie van de langste prefab palen ooit van 65,5 meter lang met een schachtmaat van 500x500 mm1. Deze palen worden in twee segmenten in de grond worden gebracht, als koppelpaal. Het draagvermogen van de eerste twee palen zal door middel van zogenaamde StatRapid Load Tests getoetst worden. Hiertoe wordt een testopstelling bovenop de palen geplaatst en met steeds toenemende energieniveaus getest.

De woontoren zal bestaan uit circa 150 huurappartementen.

Eerder hebben we damwanden en prefab palen geplaatst voor de A'DAM toren en parkeergarage in Overhoeks.

Stuur project door