Overhoeks - A’DAM Toren en parkeergarage

Langs de oever van het IJ op het voormalig Shell Research-terrein in Amsterdam Noord verrijst de nieuwe stadswijk Overhoeks. In het gebied tegenover Amsterdam Centraal komen woningen, kantoren en diverse horeca- en culturele voorzieningen. Vanaf 2014 voert Voorbij Funderingstechniek hiervoor diverse werkzaamheden uit, waaronder de installatie van damwand en prefab palen. Een aantal prefab palen hebben een lengte van wel 65,5 meter en zijn daarmee de langste palen ooit toegepast.

A’DAM Toren en parkeergarage

De voormalige Shelltoren wordt een multifunctioneel gebouw voor creatieve bedrijven uit de muziek- en dance industrie. De toren zal voortaan A'DAM heten, afgeleid van Amsterdam Dance and Music. De karakteristieke kroon is opnieuw gemaakt en de luifel is omgetoverd tot een echte verdieping waar zich een ronddraaiend restaurant bevindt. J.P. van Eesteren verbouwt het gebouw tot een bijzonder complex met clubs, kantoren en horecagelegenheden.

Voorbij Funderingstechniek is in september 2014 gestart met de installatie van prefab palen en stalen damwand ten behoeve van de A’DAM toren en parkeergarage.

We installeren:

  • 550 m1 stalen damwand met een planklengte van 16,0 m1.
  • Ca. 50 schroefinjectieankers met een lengte van 33,0 m.
  • Gordingen en stempelingen.
  • Ca. 600 prefab palen met een lengte tussen de 18 en 22 meter en een schachtmaat van 420x420 mm1 en 350x350 mm1.

Naar verwachting wordt de nieuwe toren begin 2016 opgeleverd.

Stuur project door