Onderdoorgang Heiloo

Over het project

Voorbij Funderingstechniek werkt in opdracht van de combinatie Mobilis-Hegeman aan de onderdoorgang in Heiloo op de plaats waar de Vennewatersweg het spoor kruist. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van ProRail binnen de TunnelAlliantie.

Werkzaamheden Voorbij

Damwand intrillen
In 2019 zijn wij begonnen met het trillend aanbrengen van damwand in meerdere fases voor de aanleg van een bouwkuip. Eerst zijn de damwanden aan de westzijde van het spoor aangebracht, vervolgens de oostzijde. Ook in de buitendienststelling zijn wij hiermee bezig geweest, de zogenoemde “spoorkruisende” damwanden zijn geplaatst tijdens de buitendienststelling.

Het dek is daarna ingereden door Mobilis en het spoor teruggelegd, het dek is naast de toekomstige tunnel “voorgebouwd” met de sporen en de ballast al aanwezig.

De damwanden werden aangebracht als ondersteuning voor de ontgraving waarin een betonnen bak is geplaatst door onze TBI zus Mobilis.

Timelapse Buitendienststelling

GEWI ankerpalen
Daarna hebben wij GEWI ankerpalen onder de bak geplaatst, om te zorgen dat de betonnen bak niet kon opdrijven door de opwaartse druk van de grondwaterstand.

Stempelramen
Er zijn stempelramen aangebracht om de damwandkuip stabiel te houden tijdens de werkzaamheden.

Trekken van damwand en verwijderen stempels
Nadat de betonnen bak gereed was, zijn de stempels eruit gehaald en is het damwand getrokken. De bak houdt de grond vanaf dat moment namelijk zelf tegen. Alleen de “spoorkruisende” damwanden zijn achtergebleven omdat het spoor alweer in dienst was en dit een eis van ProRail was. 

De oplevering van de onderdoorgang is medio juli 2020. 

Andere projecten bekijken?

Stuur project door