Onderdoorgang Assen

Het project

Voor opdrachtgever ProRail bouwt de Combinatie Mobilis – Hegeman de onderdoorgang De Maten in Assen. De nieuwe verbinding moet het zuiden van Assen verbinden met het oostelijke gedeelte van de stad. Na het aanleggen van de onderdoorgang onder het spoor door zijn de Europaweg-Zuid en de Dennenweg met elkaar verbonden. Voorbij Funderingstechniek voert de funderingswerkzaamheden uit, in samenwerking met Kandt B.V. en Plomp Funderingstechnieken.

Werkzaamheden Voorbij

In het weekend van 1-2 december 2018, heeft Voorbij het eerste weekendwerk gepleegd tijdens een buitendienststelling. Dit werk bestond uit het plaatsen van damwanden geleverd door Intra B.V (600-700 km2), LEKA-palen en stalen buispalen. Deze palen en damwanden dienen als ondersteuning en grondkering voor het dek van de onderdoorgang. Er zijn in totaal 17 palen geheid en 14 palen geboord. In totaal werd Voorbij met 3 kranen vertegenwoordigd op de bouwplaats.

2019

In het nieuwe jaar zullen er nog 36 buispalen worden geheid aan beide kanten van het spoor. Daarnaast zal er een damwandkuip worden geplaatst, voor de aanleg van een waterkelder. 
Deze waterkelder zorgt ervoor dat de tunnel niet onderloopt met water. Deze werkzaamheden zijn de laatste voor Voorbij binnen dit project. Op het terrein naast het spoor wordt hierna een rijdek gebouwd, deze zal later op deze fundering worden gereden.

Stuur project door