Koppelpaal

Masterplan N201+ Omlegging Schiphol-Rijk

Met het Masterplan N201+ project realiseert de provincie Noord-Holland de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. Hiermee wordt de doorstroming van het verkeer rondom Schiphol en de Bloemenveiling Aalsmeer verbeterd. Onderdeel hiervan is de omlegging bij Schiphol-Rijk. Ten behoeve hiervan installeerde Voorbij Funderingstechniek paalmatrassen op 5.000 Hoge Snelheids Palen (HSP).

De N201 nabij Schiphol-Rijk bestaat voor een deel uit viaducten. Op deze locaties is sprake van een zettingsgevoelige ondergrond. Voor het realiseren van een zettingsvrije ophoging zijn zogenaamde paalmatrassen op Voton HSP toegepast.

Paalmatras

Een paalmatras bestaat uit een groot aantal palen waarover een belastingspreidende laag van geogrid en steenkorrel is aangelegd. Hierdoor ontstaat een stabiele onderhoudsvrije constructie en een voor de weggebruiker comfortabele overgang van weg naar viaduct.

In totaal heeft Voorbij ongeveer 5.000 HSP-palen geïnstalleerd met een lengte tot bijna 12 meter en een diameter van 273 mm. Een bijzonderheid is dat in sommige palen uitzonderlijk lange wapeningskorven zijn aangebracht met behulp van een mechanisch trilapparaat.

Masterplan N201+

We hebben eerder al werkzaamheden verricht ten behoeve van Masterplan N201+:

  • Aansluiting N201 (Fokkerweg) – Aansluiting A9
  • Aansluitingen N201 - A4

Stuur project door