Koppelpaal

Masterplan N201+ aansluiting A9

Met het Masterplan N201+ project realiseert de provincie Noord-Holland de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. Hiermee wordt de doorstroming van het verkeer rondom Schiphol en de Bloemenveiling Aalsmeer verbeterd. Onderdeel van dit project is de aansluiting van de N201 met de A9. Ten behoeve hiervan installeert Voorbij Funderingstechniek 2.700 Voton HSP palen.

Aansluiting N201 (Fokkerweg) - A9

Masterplan N201+ bestaat uit zeven deelprojecten die samen de nieuwe N201 vormen. Het project moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van het economisch belangrijke gebied rondom Schiphol. Voor het deelproject Aansluitingen A4 heeft Voorbij Funderingstechniek in 2010 al diverse werkzaamheden uitgevoerd. Dit jaar hebben we van Dura Vermeer opdracht gekregen voor het deelproject Aansluiting A9.

De nieuwe aansluiting op de A9 zal beginnen bij de Fokkerweg in de gemeente Haarlemmermeer. Daar wordt lokaal verkeer gescheiden van het doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer dat richting Utrecht gaat, wordt met een fly-over parallel aan de Ringvaart over het kruispunt Bosrandweg-Brugstraat geleid. Aan beide zijden van de fly-over brengt Voorbij Funderingstechniek paalmatrassen aan die moeten zorgen voor zettingsarme overgangsconstructies. 

Een paalmatras bestaat uit een fundering van Voton HSP® waarover een belastingspreidende laag van geogrid en steenkorrel wordt aangelegd. Voorbij Funderingstechniek heeft voor dit project in totaal 2.700 HSP-palen geïnstalleerd met een lengte tot 7 meter en een paaldiameter van Ø220 en Ø273 mm. Van een groot deel van de palen hebben we de betonnen paalopzetters gemaakt met een diameter van Ø400 mm en een hoogte van 200 mm.

Onze werkzaamheden zijn in april 2012 gestart en in juni 2012 afgerond. Eind 2012 zal het gehele deelproject Aansluiting A9 klaar zijn.

Stuur project door