Samen dragen we het succes!

Begin 2012 is Voorbij Funderingstechniek gestart met haar werkzaamheden voor het nieuw te bouwen kantoor van Deloitte en AKD op de Zuidas in Amsterdam. Het kantoor van 40.000 m2 komt naast de nieuwe VU-campus aan de A10 te liggen. In opdracht van G&S Bouw installeert Voorbij 350 meter stalen damwand en 800 prefab palen.

Dienst Zuidas en OVG Projectontwikkeling hebben in november 2010 het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwe kantoor van Deloitte en AKD. Deloitte en AKD willen met de vestiging op de Amsterdamse Zuidas een vervolgstap zetten in de regionale concentratie van hun huisvesting. Het ontwerp is conform de BREEAM Excellent duurzaamheidscertificering en het kantoorgebouw moet daarmee een van de duurzaamste van Amsterdam worden.

Voorbij Funderingstechniek heeft ten behoeve van het kantoorgebouw een bouwput ontworpen en geïnstalleerd bestaande uit:

  • ca. 250 m. stalen damwand met een planklengte van 18 m;
  • groutankers;
  • ca. 800 prefab palen van 16 tot 18 m met een schachtmaat van 350x350 tot 450x450 mm.

De palen worden vanuit de bouwkuip geïnstalleerd.

Aangezien het kantoor volgens de BREEAM Excellent richtlijnen wordt gebouwd moeten ook wij voldoen aan een aantal duurzaamheidsprestatie-eisen. Zo houden we exact bij hoeveel brandstof we verbruiken op het project en hoeveel ritten we maken voor het transport van materiaal en materieel. Ook maken we enkel gebruik van heimutsvullingen van FSC- of PEFC-goedgekeurd hout. Op deze manier leveren wij onze bijdrage aan de duurzame bouw van dit kantoor.

Voorbij Funderingstechniek is januari 2012 gestart met de installatie van stalen damwand en vervolgens van prefab palen. Half 2012 is dit afgerond. Eind 2012 wordt de damwand weer verwijderd. Het nieuwe kantoor van Deloitte en AKD zal medio 2014 geopend worden.

Stuur project door