Samen dragen we het succes!

Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt het HISWA Nautical Centre gebouwd dat zal bestaan uit het nieuwe hoofdkantoor van de HISWA, aanlegplaatsen, jachthavenvoorzieningen en een restaurant met terras. Het wordt het hart van een nieuwe jachthaven aan de IJ-oever met 350 ligplaatsen. Voorbij Funderingstechniek installeert 135 prefab palen voor dit project.

HISWA is de Nederlandse branchevereniging van de watersportsector. Ze organiseert diverse evenementen waaronder de jaarlijkse botenshow “HISWA te water”. Het HISWA-hoofdkantoor wordt ondergebracht in het nieuwe Nautical Centre dat aan het breedste stuk van het IJ komt te liggen. Het pand wordt ongeveer 2.000 m2 groot.

Ten behoeve van het Nautische Centrum installeert Voorbij Funderingstechniek 135 prefab palen van 22 tot 25 m lang met een schachtmaat van 290x290 tot 350x350 mm. Een deel daarvan wordt schoor geheid. Alle werkzaamheden worden op het water vanaf ponton uitgevoerd.

Voorbij is in mei 2012 gestart met haar werkzaamheden. Na de zomer van 2012 moeten de palen geïnstalleerd zijn. Het HISWA Nautical Centre Amsterdam wordt volgens planning rond mei/juni 2013 opgeleverd.

Stuur project door