Nieuwe multifunctionele funderingskraan Woltman 160DR

Wij zijn trots! We hebben weer een splinternieuwe groene machine aan de vloot mogen toevoegen. Vorige week kregen wij de prachtige groene Woltman 160DR officieel overhandigd van Woltman Piling and Drilling Rigs.

Tijdens de overdracht bij Woltman in Giessenburg kregen Sjoerd Opdam en onze machinist Gery Zwijnenburg de symbolische sleutel overhandigd.

Een mooi moment, waarbij we stil stonden bij de samenwerking tussen Woltman en Voorbij die al jaren teruggaat. 17 jaar om precies te zijn. Toen leverde Woltman ons de THW 4019, die wij nog steeds in gebruik hebben voor het aanbrengen van HSP palen.

Deze 160DR wordt bij Voorbij Funderingstechniek gedoopt tot kraan 23 en behoort tot de categorie zwaarste funderingsmachines. De kraan heeft een eigen massa van 170 ton en  beschikt over een Caterpillar C13 Stage V motor, geheel passend binnen de duurzaamheidsgedachte van Voorbij. De kraan is multifunctioneel inzetbaar, hij kan toegepast worden voor het aanbrengen van prefab palen, vibro, boren en trillen. Verder beschikt de cabine over de nieuwste besturing, heeft de machinist 360 graden zicht door de veiligheidscamera’s en beschikt de kraan over een Inpieq registratiesysteem voor al deze technieken.

Wij danken Woltman hartelijk voor de fijne samenwerking en de prachtige machine!

Alsof een nieuwe funderingsmachine nog niet genoeg is… De ploeg krijgt ook beschikking over een nieuwe keet met gescheiden schaft en kleedruimte, een werkplaats/opslagcontainer en twee nieuwe IBC containers, alles natuurlijk met inhoud. Daarnaast een set stalen schotten die zijn gemaakt in onze eigen lashal in Amsterdam.

De eerste klus voor deze machine zal op de Maasvlakte 2 in Rotterdam zijn, waar hij vibropalen zal gaan maken. Deze worden ingeheid met een D100 dieselblok en een ingebouwd ringtrilblok met 100 ton trekkracht. Indien nodig kan een trektafel worden ingezet.

We wensen de ploeg veel succes een veilige productie uren met de nieuwe kraan 23!

Sleuteloverdracht Woltman160DR

Stuur artikel door