Kom kijken bij de Dag van de Bouw!

Zaterdag 2 juni is weer de jaarlijkse Dag van de Bouw. Tijdens deze dag worden weer mooie projecten opengesteld. Je kunt rondlopen op de bouwplaats, je ziet constructies van het bouwproject,  je wordt meegenomen in de eerste plannen, je hoort de aannemers vertellen over hun werk , je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Kom ook kijken bij één van de projecten waar wij aan meewerk(t)en. Deze zijn op zaterdag 2 juni van 10:00 tot 16:00 uur te bezoeken.

HARTEL TANK TERMINAL IN ROTTERDAM

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. bouwt de combinatie Boskalis, Van Hattum en Blankevoort en TBI-onderneming Mobilis een diepzeekade, binnenvaartkade en steiger voor een nieuwe tankterminal in de haven van Rotterdam op de Hartelstrook (Maasvlakte 1). Alleen tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, is dit bouwproject in de Rotterdamse haven toegankelijk.

Bezoekers krijgen een gratis rondleiding van drie kwartier, gedeeltelijk met een bus. Een unieke kans om hier een kijkje te nemen, voordat eind volgend jaar de zee- en binnenvaartschepen aanmeren. Bezoekers zijn van harte welkom op het bouwterrein op de Maasvlakte. Kinderen zijn ook welkom. Ze kunnen in een kraan of vrachtwagen zitten om te ervaren hoe dat is.

Waar:

  • Het terrein is te bereiken via de A15, vervolgt door afslag 8-Oostvoorne/Brielle/Rockanje
  • Adres: Beerweg 99 naast Falck, Rotterdam (Hartelstrook / Maasvlakte 1), er is voldoende parkeergelegenheid.
  • Bij de parkeerplaats is een informatiecentrum waar je je kunt aanmelden voor de rondleiding. Hier zijn ook visualisaties en een maquette te zien.

 

KJ-PLEIN IN DEN HAAG

Het fietsgebruik in Den Haag groeit. Met de toename van het aantal fietsen in de stad moeten er ook voldoende stallingen komen. Om ook rond Den Haag centraal het fietsparkeren te verbeteren en tegemoet te komen aan de toename van het aantal fietsen, wordt een fietsenstalling gerealiseerd onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein). In de stalling kunnen straks ongeveer 8500 fietsen gestald worden. Daarmee is het één van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Reizigers lopen straks direct vanuit de stalling richting de treinen of ander openbaar vervoer.

Op 2 juni zullen wij jou verwelkomen (met koffie, thee en limonade) bij de bouwkeet. Daar kun je zien wat er de afgelopen periode allemaal is gedaan, wat er allemaal nog moet gebeuren en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard is er ook voor de kinderen genoeg te doen, met o.a. een kleurwedstrijd en een ijscokraam. Tevens wordt de gehele bouwkuip opengesteld voor bezoekers en wordt er een rondleiding gegeven.

Waar: Op het Koningin Julianaplein naast het Den Haag Centraal.

 

SAA-A6 ALMERE HAVENDREEF - ALMERE BUITEN-OOST

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemerscombinatie Parkway6 aan de uitbreiding van de A6 Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost. Aannemerscombinatie Parkway6 bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer Groep NV, Besix Group SA, RebelValley BV en John Laing Investments Limited.

De A6 wordt verbreed over een lengte van 13,6 kilometer naar 4 x 2 rijstroken met hoofd- en parallelbanen. De A6 is straks de eerste energieneutrale weg van Nederland. Door het plaatsen van zonnepanelen bij het knooppunt Almere, voorziet dit stuk snelweg in zijn eigen energiebehoefte. Ook worden verschillende duurzame maatregelen toegepast zoals het gebruik van ledverlichting, het beperken van transport over de weg en de toepassing van gerecyclede materialen zoals beton.

Er zijn kinderactiviteiten zoals een springkussen en een kleine skelterbaan. Daarnaast zijn er informatiestands waar deskundigen uitleg geven over de werkzaamheden en kunt u op de foto met een van de machines die gebruikt worden voor dit project. Vanwege veiligheidsredenen kunt u dit evenement alleen bezoeken met een geldig toegangsbewijs.

Aanmelden kan via deze link.

Waar:

  • Almere A6 't Oor P&R, Almere, Flevoland
  • Wij verzoeken u als bezoeker zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer of per fiets te komen. Er is beperkt parkeergelegenheid aanwezig.
  • Vanaf busstation ’t Oor wordt u door onze verkeersbegeleiders richting het evenemententerrein geleid.

 

MAANKWARTIER HEERLEN

Maankwartier is een prachtig ontwerp van kunstenaar Michel Huisman. Het is een mooi, nieuw stukje Heerlen. Met een station, winkels, cafés, een hotel, kantoren en woningen. Ook is het de nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Het wordt voor heel veel mensen dè manier om van het ene stadsdeel naar het andere te gaan. Tel daarbij op de vele bezoekers die dagelijks op weg zijn naar werk, wonen, winkelen of ander vertier in de stad en Heerlen heeft een plek om trots op te zijn!

Waar: Stationsplein 3, Heerlen , Limburg

Stuur artikel door