Kijkdagen Spoor Heiloo

Persbericht 
3 juni 2019

Kijkdagen spoor in het Pinksterweekend

Inrijden van het spoordek op de Vennewatersweg

Tijdens het Pinksterweekend wordt er dag en nacht gewerkt aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman, ProRail en de gemeente Heiloo organiseren dan de kijkdagen spoor. Het is dit weekend mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Met als hoogtepunt, het inrijden van het spoordek op zondagochtend 9 juni.

Werkzaamheden Pinksterweekend

De werkzaamheden starten vrijdag op zaterdagnacht 8 juni om 01.00 uur en zijn klaar op dinsdagochtend 11 juni 05.00 uur. Tijdens het Pinksterweekend wordt er dag en nacht gewerkt aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Het spoor wordt verwijderd, het zand onder het spoor wordt weggegraven en damwanden worden aangebracht voor de wegen (toeritten) van de onderdoorgang. Op zondagochtend 9 juni wordt het voorgebouwde spoordek voor de onderdoorgang op zijn plek in het spoor gereden. Na het inrijden van het spoordek wordt het spoor teruggelegd.

Kijkdagen spoor

De werkzaamheden aan de spooronderdoorgang zijn de moeite waard om te bekijken. Het inrijden van het spoordek is een indrukwekkende handeling. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Hiervoor is een tribune beschikbaar, vlakbij de bouwlocatie aan de Westerweg. Vanaf donderdagochtend 6 juni 8.00 uur is de tribune dag en nacht toegankelijk en de entree is vrij. Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij Sportpark Het Vennewater. U wordt met borden naar de parkeerplaats geleid.

Planning werkzaamheden

Op de website van de gemeente heiloo.nl/spooronderdoorgang is de planning van de werkzaamheden in het Pinksterweekend terug te vinden.

Toelichting werkzaamheden op tribune

Op een aantal momenten wordt op de tribune een toelichting gegeven over de werkzaamheden. Van zaterdag 8 juni t/m maandag 10 juni wordt elke twee uur een toelichting gegeven van 8.00 tot en met 22.00 uur. De eerste keer is om 8.00 uur. De laatste keer op de dag is 22.00 uur.

Geen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen van zaterdag 8 juni 00.40 uur tot dinsdag 11juni 05.00 uur op het traject Heerhugowaard – Alkmaar – Uitgeest. Er rijden bussen tussen Heerhugowaard en Uitgeest. In Heiloo vertrekt de bus vanaf de OV halte aan de Kennemerstraatweg. Van en naar het station rijdt een pendelbus. Treinreizigers wordt geadviseerd om voor de reis de NS reisplanner te raadplegen.

Over het project

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van ProRail binnen de TunnelAlliantie.

Stuur artikel door