BLM Wegenbouw versterkt Chemelot-activiteiten door overname onderdeel van Timmermans Infratechniek

Persbericht
Wessem, 6 februari 2019

 

BLM Wegenbouw versterkt Chemelot-activiteiten door overname onderdeel van Timmermans Infratechniek

BLM Wegenbouw en TBI Infra hebben overeenstemming bereikt over de overname van activiteiten op het terrein van Chemelot in Geleen. Het gaat specifiek om de kunststofactiviteiten van Timmermans Infratechniek.

BLM Wegenbouw neemt de lopende opdrachten en medewerkers van het bedrijf over. Zowel BLM Wegenbouw als Timmermans Infratechniek zijn al jaren actief op het Chemelot-terrein. Beide behoren tot de vier aannemers die gekwalificeerd en gecertificeerd zijn om op het enorme industrieterrein te opereren.

Specialismen samenvoegen

Het werkterrein van beide bedrijven heeft een flinke overlap op het vlak van complexe infrastructurele projecten. Ook het type opdrachtgevers – overheid, industriële en petrochemische ondernemingen, bouwbedrijven en waterschappen – is vergelijkbaar. Timmermans heeft een specialisme gemaakt van het lassen van kunststoffen, BLM Wegenbouw is expert in de combinatie van onder- en bovengrondse infra.

Breder palet

De kunststofafdeling van Timmermans Infratechniek wordt door de overeenkomst een integraal onderdeel van BLM Wegenbouw. De medewerkers van dit onderdeel van voormalig Timmermans Infratechniek en BLM Wegenbouw gaan straks als één Chemelot-team opereren. Beide specialismen blijven daarin bestaan. Zo kunnen opdrachtgevers op het terrein bij dezelfde aanbieder kiezen uit een veel breder palet aan diensten.

Gezamenlijke huisvesting

Formeel is de overname nu een feit. Commercieel is er nu een loket voor alle diensten. In de komende maanden zal het Chemelot-team ook fysiek worden samengevoegd.

Achtergrond

BLM Wegenbouw is onderdeel van de Biggelaar Groep. De bedrijven in de groep samen zijn breed vertegenwoordigd in de bouw en infrastructuur, met een nadruk op de Nederlandse grond-, weg- en waterbouw. Ook is de groep actief op het gebied van verkeer, groenvoorziening en milieutechniek.

Timmermans Infratechniek is meer dan vijftig jaar actief geweest in de grond-, weg- en waterbouwsector en sinds 2012 onderdeel van TBI Infra. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en verbouwen van waterzuiveringen en rioolstelsels en  transportleidingen voor vaak agressieve vloeistoffen. De bedrijfsactiviteiten van Timmermans Infratechniek worden verder voortgezet onder de vlag van de TBI Infra-ondernemingen. De werkzaamheden in de infra-sector zijn ondergebracht bij Mobilis B.V. en de grondtechniek en het ankerspecialisme bij Voorbij Funderingstechniek B.V.

 

 

 

Stuur artikel door