BASE FT wint de TBI Innovatieprijs 2018!

Gistermiddag vond de finale van de TBI innovatieprijs 2018 plaats in Het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Met trots mogen wij melden dat BASE FT de categorie innovaties heeft gewonnen!!

Wat is BASE FT dan precies? BASE FT is een platform om met geodata uit de heipraktijk de kwaliteit en snelheid van ontwerp, calculatie en realisatie te verhogen. Zo kunnen we in de toekomst, naast een betrouwbare partner, ook de meest innovatieve partner zijn voor onze klanten.

Mark Remijnse, Richard Reurings, Wiebren Koers en Roy van de Bilt bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met deze topprestatie!

Nieuwsbericht over de TBI Innovatieprijs 2018

BASE FT én TagBI winnen TBI Innovatieprijs 2018

Beter bouwen met nieuwe technologie. Zowel BASE FT (beste innovatie) als TagBI (beste idee) gebruiken nieuwe technologie om bestaande processen te verbeteren. In beide teams zit een enorme drive om het waar te maken. De winnende teams werden door een deskundige jury gekozen en ontvingen de prijs van Rens de Jong tijdens het TBI Paviljoen.

BASE FT – engineeringsplatform voor de heipraktijk

Met BASE FT werken medewerkers van Voorbij Funderingstechniek aan een slim engineersplatform. “Met behulp van geodata uit de heipraktijk gaat BASE FT de kwaliteit en snelheid van ontwerp, calculatie én realisatie verhogen”,  aldus Richard Reurings. “Het winnen van deze prijs is een mooie opmaat voor de vervolgstappen die we nog willen zetten want we willen ons machinepark verder gaan automatiseren.”  Voorbij Funderingstechniek is voornemens al haar funderingsmachines uit te rusten met GPS.

TagBI – BIM tastbaar maken 

TagBI is bedoeld voor het track & tracen van bouwelementen. Elementen worden ook geïdentificeerd wat bijdraagt aan circulair bouwen, bouwlogistiek en beter onderhoud. Het team van jonge ambitieuze medewerkers van Koopmans Bouwgroep wil hiermee de koppeling tussen BIM en de fysieke omgeving mogelijk maken. “Het is leuk om aan echte nieuwe zaken te kunnen werken. Dit kan ons bedrijf maar ook de sector echt helpen om bestaande bouw- en installatieactiviteiten beter uit te voeren”, aldus Patrick Goorhuis (proces engineer bij Koopmans). “Maar daarnaast kan het ook helpen om circulair te gaan bouwen”, vult Linda Braakman aan.

Finalisten TBI Innovatieprijs 2018

Uit ~30 inzendingen werden op 24 september bij innovatie partner YES!Delft 6 finalisten geselecteerd. De overige 4 finalisten vind je hier:

5 jaar TBI Innovatieprijs

De TBI Innovatieprijs is een platform voor vernieuwing voor onze medewerkers. Het wordt vooral gebruikt om ideeën en innovaties onder de aandacht te brengen, om ze vervolgens ook verder te kunnen brengen. Dit jaar was al weer de 5de editie en in totaal werden meer dan 150 inzendingen ontvangen. “Ieder jaar blijkt weer hoeveel vernuftige creativiteit en ondernemerschap er in ons bedrijf zit”, aldus Douwe van den Wall Bake, innovatie manager TBI Holdings. “Dit jaar was opmerkelijk hoeveel eigenaarschap en ambitie de teams toonden. Geen van de teams laat het er nu bij zitten.”

Stuur artikel door