3D-maquette als vertaling van complexe projecten

Het aanleggen van een tunnel is een complexe aangelegenheid. Daardoor is het in beeld brengen van de processen ingewikkeld. Voorbij Funderingstechniek werkt in meerdere infra projecten integraal samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros. Omdat dit vaak complexe vraagstukken betreft, is het in beeld brengen van de processen ingewikkeld. Met behulp van Augmented Reality (AR), is hebben we de verschillende fases van de bouw van een tunnel virtueel weergegeven in een 3D-maquett. In een AR-omgeving houd je in tegenstelling tot Virtual Reality (VR) wel contact wel contact met je omgeving. Je ziet door de bril zowel virtuele beelden als de werkelijke omgeving.

Tijdens de Infratech in januari hebben wij deze AR-omgeving laten zien door middel van een HoloLens. Hiermee kun je 3D-maquettes projecteren in een echte kamer en met elkaar in gesprek blijven Omdat het interactief is, kun je verschillende elementen in de 3D-maquette aanklikken waarmee je de te ontwikkelen toepassingen in een project nog tastbaarder kunt maken. Met behulp van Augmented Reality krijg je een goed beeld van een ontwerp en de beleving ervan.

Deze specifieke 3D-maquette is gemaakt om de verschillende facetten van de bouw van een tunnel zichtbaar te maken en te laten zien welke TBI-onderneming verantwoordelijk is voor welk deel van de bouw. 

Integrale samenwerking
In volgorde van werkzaamheden is Voorbij Funderingstechniek gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende funderingsoplossingen, Mobilis is verantwoordelijk voor de civiele bouw en Croonwolter&dros voor de intelligente technologie. Bekijk in onderstaand filmpje de interactieve 3D-maquette van de bouw van een complexe tunnel.

2019 HoloLens AR tunnel

Stuur artikel door