Staalconstructies

Veelzijdig pakket

Naast een veelzijdig pakket van funderingstechnieken is Voorbij Funderingstechniek gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en monteren van allerhande eenvoudige en complexe staalconstructies voor specifieke projecten in de grond, water- en wegenbouw en utiliteitsbouw.

Tijdelijke en definitieve op maat gemaakte staalconstructies zoals (hulp)bruggen, ondersteunings-constructies, stempelraamconstructies, ankergordingen en ankerstoelen, remming- en geleidewerk, steigerconstructies en constructies gerelateerd aan funderingstechnieken.

Engineering

Voorbij Funderingstechniek verzorgt desgewenst ook het volledige ontwerp van de staalconstructie.
De afdeling engineering is uitgerust met geavanceerde 2D of 3D reken- en tekensoftware. Samenwerking tussen de afdeling engineering en uitvoering vormt de basis voor de meest optimaal haalbare economisch en technisch ontwerp.

Staalconstructie werkplaats

In onze veelzijdig uitgeruste staalconstructiewerkplaats wordt de basis gelegd van de staalconstructies. De riante constructiewerkplaats staat in de directe nabijheid van open water met eigen kadefaciliteiten, biedt eindeloze mogelijkheden voor het in geconditioneerde omstandigheden fabriceren en prefabriceren van allerlei staalconstructies. De goed geoutilleerde staalconstructiewerkplaats is onder andere voorzien van bovenloopkranen, intern transportmogelijkheden, modern las- en snijdapparatuur en afzuiginstallatie.

Desgewenst kunnen de staalconstructies worden voorzien van een coating of andere levensduur verlengende voorzieningen. Vakkundig opgeleid personeel en gekwalificeerde lassers zorgen dat elke staalconstructie efficiënt en onder de hoogste kwaliteitstandaarden wordt geassembleerd en vervolgens gefabriceerd.

Kwaliteit en certificering

Gecertificeerd volgens NEN-ISO 1090-2, Executieklasse 3, Veiligheidsladder trede 3.

Centraal gelegen locatie

Centraal gelegen aan het Noordzeekanaal met eigen kadefaciliteiten midden in het Westelijk Havengebied van Amsterdam, vinden de staalconstructies dagelijks hun weg, per as, via het binnenwater en open zee naar opdrachtgevers in Nederland en het buitenland.

Kant en klaar en montage op de projectlocatie

De geprefabriceerde staalconstructies worden kant-en-klaar op de projectlocatie aangevoerd en worden daar binnen afzienbare tijd eventueel met onze kranen en indien op de grens van land en water, met drijvend hijsmaterieel aangebracht. De hinder naar de omgeving blijft tot een minimum beperkt.

Onze staalconstructies in de praktijk

Kruisende stempels in stempelraam voor project - 2Amsterdam

Tijdelijke remmingwerk - Maximábrug Alphen a/d Rijn.

Stalen spanten als ondersteuningsconstructie - Het Theemswegtracé

Stalen spanten als ondersteuningsconstructie - Het Theemswegtracé

Ondersteuningsconstructie - RijnlandRoute

Tijdelijke remmingwerk - brug Ewijk

Remmingwerk – Brug over de Gouwe te Gouda

Geleidewerk - Lorentzhaven Harderwijk

Neem contact met ons op!

Roland Niesten
Projectleider