Frank Vrijburg – Machinist

In 2004 ben ik als 17 jarige jongen in dienst gekomen bij Voorbij. Aangestoken door mijn vader, mijn broer en mijn oom, die allemaal bij Voorbij werkten. Mijn interesse lag niet bij school, ik wilde graag werken, lekker aan de slag. Daarom ben ik ook begonnen bij Voorbij, zodat ik het vak kon gaan leren.

Ik startte bij mijn vader onder de kraan, dat heb ik zo’n drie tot vijf jaar gedaan en dat vond ik leuk. Vooral de vrijheid sprak mij meteen aan. Omdat ik graag verder wilde ben ik toen via Voorbij mijn papieren voor machinist gaan halen.

Wat vind ik zo leuk aan mijn werk? De grote projecten en de technieken, het is heel veelzijdig werk. Het ene moment ben ik aan het heien en het volgende moment damwanden zetten. Die afwisseling maakt het leuk. En de werksfeer, ik werk graag samen met een vast ploeggie. Als machinist is het belangrijk om mensen om je heen te hebben waar je op kunt bouwen.

Sinds ik bij Voorbij ben begonnen zie ik wel een hoop verandering. De regels zijn bijvoorbeeld erg aangescherpt qua veiligheid en worden steeds strenger. Ook zie ik verandering in het personeel, de ervaren mensen worden steeds ouder en we zitten te springen om nieuwe, jongere krachten.

We hebben goede mensen nodig die willen leren, veelzijdig werk willen doen, van aanpakken weten en betrouwbaar zijn. In dit vak moet je ook wel een interesse voor techniek hebben, je hoeft geen raketgeleerde te zijn maar je moet wel een beetje kunnen nadenken. En een doorzetter zijn, het kan soms best zwaar werk zijn, dan is het wel de bedoeling dat we samen het werk maken.

Ik zou Voorbij omschrijven als een schappelijk en sociaal bedrijf. Als er wat met je is, krijg je hulp geboden. Naast hard werken, is er ook altijd tijd voor een lolletje. Ja, ik zit hier voorlopig nog wel op mijn plek!

Word jij mijn nieuwe collega?

Stuur verhaal door