Staalconstructies tot EXC3 gefabriceerd in eigen lashal

4 sep 2019

NEN 1090 certificaat

Afgelopen mei heeft Voorbij Funderingstechniek het NEN 1090 certificaat behaald, wat betekent dat wij in onze lashal stalen constructies tot executieklasse 3 kunnen produceren. Dit is een grote mijlpaal omdat wij nu onze stempelramen en hulpconstructies prefab kunnen voorbereiden met alle benodigde kwaliteitseisen en keuringen. Het scheelt tevens aanzienlijk in uitvoeringstijd. Om een idee te geven van ons laswerk in uitvoering, delen we twee mooie voorbeelden:

Ondersteuningsconstructies fly-overs project RijnlandRoute

Wij werken op de RijnlandRoute van de provincie Zuid-Holland in opdracht van COMOL5. Op dit project hebben wij torens van de ondersteuningsconstructies voor de twee in het werk te storten fly-overs verzorgd. De stalen torens zijn binnen ca. 10 weken in onze lashal als prefab onderdelen geproduceerd (uitvoering onder executieklasse 2). Naast de productie hebben wij ook de detail engineering verzorgd van de verbindingen en lasdetails.

  • Ondersteuningsconstructie op de RijlandRoute

  • Overzichtsfoto fly-overs RijnlandRoute

  • Overzichtsfoto fly-overs RijnlandRoute

Stempelraam project 2Amsterdam

In opdracht van J.P. van Eesteren hebben wij gewerkt aan een stempelraamconstructie ter behoeve van de herontwikkeling van de kantoortorens ‘de Tweeling’ (nu 2Amsterdam), aan de Zuidas in Amsterdam. Provast is namens Commerz Real de projectontwikkelaar. Onderdeel van dit project was de realisatie van een drielaagse parkeergarage tussen (en rondom) de twee bestaande torens. Deze parkeergarage is gerealiseerd binnen een gestempelde bouwkuip. Eén van de belangrijkste details van het stempelraam waren de kruisende stempelbuizen. Dit betrof stempelbuizen Ø1520mm met lengtes tot bijna 40m. Het detail is zo ontworpen dat alles prefab op de bouw aangeleverd kon worden.Wil jij weten wat onze lashal voor jouw project kan betekenen? Neem dan contact op met Mark van Heezik

Dronevideo stalen constructie Rijlandroute