Onze kranen nu echt groen: van buiten én van binnen!

23 jun 2020

Vanaf juni 2020 voorziet Voorbij Funderingstechniek haar machinepark van HVO Blend 100% (HVO 100) brandstof van OK Oliecentrale.

Wij zijn het eerste funderingsbedrijf dat deze duurzame en milieubewuste overstap maakt en daar zijn we trots op. Met de toepassing van deze brandstof verlagen wij onze emissie enorm. Door de schonere verbranding treedt er een verlaging op tot wel 89% koolstofdioxide (CO2), 34% fijnstof (PM), 10% stikstof (NOx) en 99% zwaveldeeltjes (SOx).

HVO 100 is een fossielvrije en hernieuwbare brandstof.

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil; een duurzame brandstof van zuivere en hoogstaande kwaliteit. Deze brandstof wordt gemaakt vanuit afvalstromen, is helder als water en vrijwel geurloos.  

Zowel de uitstoot van CO2, als die van fijnstof en andere schadelijke deeltjes beïnvloeden mens, milieu en omgeving. Onze mensen zijn ons grootste kapitaal en daarmee is ook de omgeving waarin zij werken erg belangrijk. Deze omgeving wordt enorm verbeterd door het gebruik van HVO 100.

Samen met onze samenwerkingspartners dragen wij het succes en zetten wij weer een stap richting een milieubewuste wereld.

Vragen naar aanleiding van deze berichtgeving?

Mark Remijnse

Hoofd Verkoop

Christine Everaars

Duurzaamheidscoördinator 

Elektrificeren van ons wagenpark? Lees er alles over!

Elektrisch rijden