Kom in de kolk bij Sluis Eefde!

5 jun 2019

Aannemerscombinatie Lock to Twente bouwt in de Eefde, naast de bestaande monumentale sluis, in opdracht van Rijkswaterstaat, een hypermoderne nieuwe sluis. Tijdens de Dag van de Bouw gunt Lock to Twente u een kijkje achter de schermen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een sluis!

 

Normaal gesproken geldt voor bouwlocaties verboden toegang, maar op de Dag van de Bouw kun je allerlei bouwlocaties bezoeken verspreidt over heel Nederland. Onder het motto “Kom in de kolk” doet project Sluis Eefde dit jaar mee aan de Dag van de Bouw en gaan de bouwhekken aan de Kapperallee op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 16:00 uur voor u open.

U kunt rondlopen op het bouwterrein, waar u de enorme machines die gebruikt worden van dichtbij kunt bekijken. Wie vind het nou niet leuk om een graafmachine, een hijskraan of een heistelling eens van dichtbij te bekijken? U kunt een afdalen in de bouwkuip van de sluiskolk. In de sluiskolk krijgt u uitleg over de segmentdeur, dit is een voor Nederland heel bijzondere deur. Ook kunt u de enorme puntdeuren bekijken die onlangs gemonteerd zijn. Op het terrein zijn kinderactiviteiten en uiteraard is er koffie of thee met iets lekkers. Overal staan vrijwilligers van Lock to Twente en van de onderaannemers en partners voor u klaar, om uitleg te geven.

Het hele bouwterrein is toegankelijk voor mindervaliden, met uitzondering van de bouwkuip van de sluiskolk. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de ondergrond bestaat uit een puinverharding.

Voor het afdalen in de sluiskolk is het belangrijk om goed ter been te zijn en er geldt een minimum leeftijd van 5 jaar! Bezoekers met hoogtevrees en mindervaliden kunnen een kijkje in de kolk nemen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

In verband met de reconstructie van de Kapperallee is het bouwterrein uitsluitend bereikbaar via het dorp Eefde, over de Boedelhofweg of de Schoolstraat. Als u uit de richting Lochem/Zutphen/Warnsveld komt kunt u de omleidingsborden richting Eefde volgen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.debouwmaakthet.nl/dagvandebouw